Kategorie receptů
- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Králičí průměr | 90 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Mrkev | 20 |
Celer - bulva | 15 |
Pór | 15 |
Brambory zimní | 150 |
Zelí bílé hlávkové | 150 |
Cibule | 5 |
Petržel - nať | 5 |
Energetická hodnota celkem: 1530 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Plátky masa mírně osolíme, opepříme, ochutíme Podravkou, potřeme olejem a necháme v chladu odležet. Omytou zeleninu nakrájíme na plátky. Na rozehřátém oleji opečeme z obou stran maso, doplníme zeleninou, orestujeme, mírně podlijeme a necháme dusit. Omyté a očištěné zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, opepříme, ochutíme octem, přidáme krájenou cibuli a petrželovou nať, dobře promícháme. Hotové králičí medailónky podáváme s vařenými brambory a zelným salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.